Grilovaný a marinovaný zajac


Potrebujeme:
Na 2 porcie :
1,2 kg zajaca, nakrájaného na kúsky
tymián a rozmarín
4 strúčiky cesnaku, očisteného
olivový olej
1,2 kg zajaca, nakrájaného na kúsky
tymián a rozmarín
4 strúčiky cesnaku, očisteného
olivový olej
kôra a šťava z 1 citróna
1 lyžička medu
4 hrubšie plátky pancety alebo údenej slaninky
soľ a mleté čierne korenie
1 lyžička medu
4 hrubšie plátky pancety alebo údenej slaninky
soľ a mleté čierne korenie
Postup
- autor: anglicka kucharka
Zajaca dáme do misky. Do mixéra dáme tymián, rozmarín, 8 polievkových lyžíc olivového oleja, cesnak, citrónovú kôru a šťavu, med a dobre rozmiešame. Nalejeme to na zajaca. Necháme chvíľu postáť. Zohrejeme si gril alebo grilovaciu panvicu. Zajaca vyberieme z marinády. Mäso osolíme, okoreníme a dáme grilovať na gril alebo na panvicu. Počas otáčanie natierame marinádou. Slaninku alebo pancetu tiež ogrilejeme dochrumkava naservírujeme na taniere a podávame z pečenými zemiakmi, šalátom, grilovanou zeleninou alebo chlebom.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
Iné