Pečený tuniak s olivami
Potrebujeme:
Na 4 porcie :
4 plátky tuniaka, nakrájané na 5 cm kúsky
50 ml vínneho octu
4 bobkové listy
1 citrón, nakrájaný na kolieska
1 červená cibuľa, nakrájaná na štvrťky
4 plátky tuniaka, nakrájané na 5 cm kúsky
50 ml vínneho octu
4 bobkové listy
1 citrón, nakrájaný na kolieska
1 červená cibuľa, nakrájaná na štvrťky
10 malých paradajok
12 čiernych olív bez kôstok
125 ml paradajkovej šťavy
polovica pohára bieleho vína
2 polievkové lyžice olivového oleja
12 čiernych olív bez kôstok
125 ml paradajkovej šťavy
polovica pohára bieleho vína
2 polievkové lyžice olivového oleja
Postup
- autor: anglicka kucharka
Do misky dáme tuniaka a na to nalejeme ocot a necháme postáť 20 minút. Vyhrejeme rúru na 180°C. Tuniaka dáme do papierových utierok a dobre vysušíme. Do zapekacej misky naukladáme tuniaka s bobkovými listami a citrónom. Na to naukladáme cibuľu, paradajky, olivy, paradajkovú šťavu, víno a trochu olivového oleja, osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre 30-40 minút. Podávame zo zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.
Kategória:
RybyDruh mäsa:
Ryby morskéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Pečené