Kávové zrná II

Priprava

Dezert zo slovenskej kuchyne, ktorý podávame cez zimné obdobie. Kávové zrná sú ako stvorené pre milovníkov kávovej chuti.

Potrebujeme:

3 balíky detských keksov
0,5 dl rumu
80 g masla
50 g vlašských orechov
3 lyžice kávy
200 g práškového cukru
papierové košíčky
Poleva:
100 g čokolády na varenie
70 g stuženého pokrmového tuku
ozdobná ryža

Hodnotenie: 3.6 z 5. Celkom 8 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Keksy spolu s orechmi zomelieme, dáme do misy, pridáme cukor, kávu, maslo, rum a vypracujeme hladkú hmotu. Na pocukrovanej doske urobíme šúľok, ktorý nakrájame na rovnaké kúsky. Z kúskov tvarujeme guľky a rúčkou varechy urobíme v strede každej guľky žliabok. Potrieme čokoládovou polevou, dáme na mriežku, ozdobíme ryžou a necháme zaschnúť. Potom vložíme do papierových košíčkov.
Poleva:
Čokoládu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli.