Dusené kurča na cesnaku
Potrebujeme:
Kurča rozdelíme na 6 porcií. Porcie osolíme a okoreníme. Na miernom ohni rozpálime v panvici olej s 15 g masla. Postupne pridáme stehná, kuracie prsia a opekáme dozlata. Vsypeme neolúpané strúčiky cesnaku, zakryjeme pokrievkou a dusíme 20 minút. Primiešame ocot a varíme 10 minút, potom primiešame paradajkový pretlak.
Nahrubo nakrájame paradajky. Pridáme ich s viazaničkou byliniek do panvice a zmiešame s omáčkou. Prikryjeme pokrievkou a mäso dusíme 10 minút domäkka.
Z panvice vyberieme hotové mäso. Do šťavy vlejeme kurací vývar a 3 - 5 minút povaríme. Precedíme omáčku. Z cesnaku pritom vytlačíme dužinu. Zvyšné maslo nakrájame na kocky. Omáčku necháme znova zovrieť, potom ju odstavíme a pridáme do nej maslo. Pritom ju neprestajne šľaháme a striedavo zohrievame aj odstavujeme. Nevaríme! Napokon všetko dochutíme.
Porcie kurčaťa upravíme na taniere a prelejeme omáčkou. Vhodným doplnkom sú fazuľové struky.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
Kuracie