Tekvicová polievka s chlebíkom
Polievka vhodná ako sýte predjedlo alebo hlavný chod. Tekvicová polievka s chlebíkom je zdravá polievka, ktorá zasýti.
Potrebujeme:
Na 8 porcií :
ochutený olivový olej
2 cibule, nakrájané na drobno
2 zelerové stopky, nakrájané na kolieska
2 mrkvy, nakrájané na kolieska
4 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobno
2 stopky čerstvého rozmarínu
1/2 čerstvej čili papričky, nakrájané na drobno
ochutený olivový olej
2 cibule, nakrájané na drobno
2 zelerové stopky, nakrájané na kolieska
2 mrkvy, nakrájané na kolieska
4 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobno
2 stopky čerstvého rozmarínu
1/2 čerstvej čili papričky, nakrájané na drobno
soľ a mleté čierne korenie
1 tekvica, očistená a nakrájaná na kocky
1 liter zeleninového vývaru
Na krutóny :
olivový olej
16 krajcov menšieho chleba
strúhaný parmezán
1 tekvica, očistená a nakrájaná na kocky
1 liter zeleninového vývaru
Na krutóny :
olivový olej
16 krajcov menšieho chleba
strúhaný parmezán
Postup
- autor: anglicka kucharka
Do väčšieho hrnca dáme ochutený olej. Pridáme cibuľu, zeler, mrkvu, cesnak, rozmarín, čili papričky, soľ a mleté čierne korenie povaríme 10 minút, alebo pokiaľ zelenina nie je mäkká. Do toho dáme tekvicu a zeleninový vývar, zakryjeme pokrievkou a varíme 30 minút.
Pokiaľ sa polievka varí, pripravíme si krutóny. Chlebík polejeme olejom z oboch strán, na jednu stranu dáme nastrúhaný parmezán a dáme do rúry pokiaľ sa nám syr neroztopí. Po 30 minútach ak je zelenina mäkká rozmixujeme polievku s ponorným mixérom. Podávame s krutónmi.