Mandarínková želatína


Potrebujeme:
6 mandaríniek
400ml vody
30g kryštáľového cukru
1 sáčok želatíny
Postup
- autor: anglicka kucharka
Do 6 malých slkenných misiek dáme potravinársku fóliu. 2 mandarínky dáme do misky a zalejeme ich vriacou vodou a necháme postáť 10 minút. Vyberieme ich z vody, ošúpeme a nakrájame ich na tenké kolieska. Väčšie kolieska dáme do pripravených misiek a menšie nakrájame na malé kúsky. Ostatné 4 mandarínky odšťavíme. Šťavu dáme do hrnčeka spolu s 300 ml vody, lekvárom a cukrom. Varíme na nízkej teplote pokiaľ sa nám cukor neroztopí. Pridáme nakrájané mandarínky. Zvyšok 100ml vody dáme do sklannej misky spolu so želatínou a dáme nad vodný kúpeľ. Varíme pokiaľ sa želatína nerozpustí a pokiaľ to nebude číre. Potom to primiešame k mandarínkovej zmesy. 2 polievkové lyžice pripravenej zmesy dáme do misiek a necháme vychladnúť na 30 minút (toto nám zaručí že mandarínka ostane na spodku). Po 30 minútach na to dáme zvyšnú zmes a dáme do chladničky na 3-4 hodiny pokiaľ nám to nasadne. Potom ich pomaly vyberieme na malé tanieriky a podávame. Môžme ozdobiť troškou nastrúhanej mandarínkovej kôry ak chceme. Dobrú chuť.