Pečená plnená roláda
Roláda, v ktorej nájdete samé výborné chute. Pečená plnená roláda je chutné jedlo, ktoré môžete podávať s prílohami podľa chuti.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mletého mäsa (bôčika alebo pliecka)
250 ml mlieka
150 g šunky
150 g strúhaného syra
2-3 postrúhané zemiaky
250 ml mlieka
150 g šunky
150 g strúhaného syra
2-3 postrúhané zemiaky
smotanu
vegetu
soľ
mleté čierne korenie
vegetu
soľ
mleté čierne korenie
G561x5kbPcQ
Postup
- autor: Edita
Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme. Prilejeme mlieko, dobre premiešame a odložíme (najlepšie na celú noc) do chladu. Šunku a syr pokrájame na tenké plátky.
Mäsovú zmes rovnomerne rozložíme na papier na pečenie alebo na alobal a povrch uhladíme. Na vrch poukladáme plátky šunky a syra. Roládu zvinieme a položíme do vymasteného pekáča. Natrieme ju rozmiešanou smotanou s postrúhanými zemiakmi a dáme do vyhriatej rúry upiecť.
Povrch viackrát natrieme smotanou.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Pečené