Cestoviny s mletým mäsom

Cestoviny sú obľúbené jedlo z talianskej kuchyne. Cestoviny s mletým mäsom je jemná kombinácia, ktorá vytvára chutný tip na obed alebo večeru.
Potrebujeme:
1 väčšiu cibuľu
500g cestovín (fusilli-vretená)
olej
soľ
vegetu
oregano
2 strúčiky cesnaku
sugo omáčku
smotanu na varenie
mletú červenú papriku
Postup
- autor: Michal
Na panvici opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme mleté mäso, popražíme spolu, pridáme kari korenie, soľ, červenú sladkú papriku, nové korenie, vegetu, oregano, pretlačíme 2 strúčiky cesnaku a podusíme. Po 5 minútach pridáme sugo, smotanu na varenie a necháme prevrieť. Potom omáčku prelejeme do cestovín a spolu premiešame.
Sugo: Buď sa dá kúpiť alebo sterilizovať doma.
Nadrobno sa nakrája paprika, cibuľa, rajčiny, cesnak-podľa množstva zeleniny (na 1 kg 1 strúčik). Vloží sa všetko do hrnca, osolí, okorení, podleje vodou a dusí do mäkka. Vloží sa do pohárov a sterilizuje. Po zovretí vody treba ešte nechať povariť cca 15 min.
...alebo spravíme tzv.falošnú sugo.
Na panvici prehrejeme kečup s olivovým olejom, pridáme jemne chili, oregano a tri strúčiky cesnaku.
Doba varenia cca 20-30 minút.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
InéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Varené