Vyprážaný syr s drveným lososom
Jedinečné prepojenie chutí syra s lososom. Vyprážaný syr s drveným lososom ulahodí chuťovým pohárikom. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Potrebujeme:
750 g tvrdý syr (Gouda, Encián)
125 g drvený losos
350 ml tatarská omáčka
strúhanka
hladká múka
4 vajcia
125 g drvený losos
350 ml tatarská omáčka
strúhanka
hladká múka
4 vajcia
1 kg zemiaky
300 g ovčie maslo
červená paprika
soľ
petržlenová vňať
300 g ovčie maslo
červená paprika
soľ
petržlenová vňať
VDaMyUu4b9E
Postup
- autor: Michal
Syr si nakrájame na trojuholníky a obalíme v trojobale-múka, vajce, strúhanka. Najskôr obalíme hrany syra a potom ešte raz celý syr. Syr vypražíme v horúcom oleji. Na syr dáme lyžičku drveného lososa a môžme prizdobiť petržlenovou vňaťou prípadne bazalkou. Pridáme tatársku omáčku a varené zemiaky.
Zemiaky pokrájame na väčšie kocky, zalejeme vodou, soľ a celú rascu. Zemiaky uvaríme domäkka. Scedíme, na vrch položíme na malé kocky nakrájané ovčie maslo, pridáme mletú červenú papriku sladkú a petržlenovú vňať.
Zakrytý hrniec potom opakovane prevrátime hore dnom a tak premiešame.