Teľacie mäso po bratislavsky
Ak nemáte dobrý recept na prípravu teľacieho mäsa, skúste tento. Teľacie mäso po bratislavsky je pripravené na smotane.
Potrebujeme:
200 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
celé nové aj čierne korenie
3-4 bobkové listy
1 lyžica hladkej múky
200 ml smotany na šľahanie
2 plátky citróna
práškový cukor
citrónovú šťavu
soľ
vegetu
maslo
Postup
- autor: Edita
Cibuľu pokrájanú na kocky si speníme na oleji, pridáme zeleninu pokrájanú na malé kúsky s plátkom citróna. Mäso pokrájané na kocky si doložíme do zeleniny, ochutíme soľou, vegetou, vyberieme plátok citróna a podusíme vo vlastnej šťave. Potom si do mäsa dolejeme vývar z prevarených celých korenín, bobkových listov, zelenín a mäsových kostí. V prípade, že sa nám z omáčky odparí si mäso dolievame spomenutým vývarom.
Omáčku so zeleninou si oddelíme od mäsa a rozmixujeme ponorným mixérom. Vlejeme ju späť do mäsa a zahustíme premiešanou smotanou s mliekom a hladkou múkou. Omáčky by malo byť zhruba 2 dl na 1 porciu.
Necháme zovrieť, odstavíme zo sporáka a dochutíme citrónovou šťavou.
Kategória:
Teľacie mäsoDruh mäsa:
TeľacieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Dusené