Teľacie mäso na zelenine II
Teľacie mäso pripravené na chutnej koreňovej zelenine. Teľacie mäso na zelenine podávame s ryžou alebo tarhoňou.
Potrebujeme:
1 cibuľu
1 mrkva
1 petržlen
1 bobkový list
hrášok
karfiol
citrónovú šťavu
práškový cukor
vegeta
mleté čierne korenie
1 lyžica hladkej múky
maslo
olej
Postup
- autor: Edita
Na oleji si opražíme mrkvu, petržlen a cibuľu pokrájané na kocky. Pridáme bobkový list a v opraženej zelenine si sprudka opečieme mäso pokrájané na kocky. Opečené mäso si dochutíme soľou, vegetou, korením. Podlejeme trochou vody a prikryté na miernom ohni podusíme do mäkka cca 40 min. Zatiaľ si dáme variť očistený a umytý karfiol, do ktorého pridáme trocha citrónovej šťavy, aby si karfiol uchoval bielu farbu.
Do poduseného mäsa si pridáme zápražku z opečenej múky na troche masla, premiešanej s trochou vody. Pridáme predvarený hrášok, uvarený karfiol, necháme zvrieť, dochutíme podľa potreby a zjemníme maslom.
Podávame s ryžou, tarhoňou.
Kategória:
Teľacie mäsoDruh mäsa:
TeľacieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Dusené