Maslový teľací rezeň
Na prípravu kvalitného teľacieho mäsa, môžeme použiť jemný recept s maslom. Maslový teľací rezeň je výborný, pečieme spolu so zemiakmi a podávame so šalátom.
Potrebujeme:
500 g mletého teľacieho mäsa
500 g zemiakov
1 vajce
80 g masla
1 lyžica oleja
500 g zemiakov
1 vajce
80 g masla
1 lyžica oleja
masť
citrónová šťava
hladká múka
strúhanka
citrónová šťava
hladká múka
strúhanka
n-iRNQvM1Ck
Postup
- autor: Edita
Do mletého teľacieho mäsa pridáme olej, polovicu masla a vajce. Premiešame, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a vegetou. Mäso si vytvarujeme do tvaru fašírok, obalíme v strúhanke a na masti opražíme z obidvoch strán.
Zemiaky očistíme, pokrájame na kolieska a opražíme ich na plechu na troche masla. Na vrch si poukladáme opražené teľacie rezne a prikrytý plech vložíme do vyhriatej rúry. Opečieme zemiaky do mäkka, následne ich vyberieme z rúry, premiešame a odokryté necháme ešte chvíľu zapiecť. Podávame so zeleninovým šalátom.
Kategória:
Teľacie mäsoDruh mäsa:
TeľacieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Pečené