Maslový teľací rezeň

Na prípravu kvalitného teľacieho mäsa, môžeme použiť jemný recept s maslom. Maslový teľací rezeň je výborný, pečieme spolu so zemiakmi a podávame so šalátom.

Potrebujeme:

500 g mletého teľacieho mäsa
500 g zemiakov
1 vajce
80 g masla
1 lyžica oleja
masť
citrónová šťava
hladká múka
strúhanka

Hodnotenie: 3.2 z 5. Celkom 12 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

n-iRNQvM1Ck

Postup

  • autor:

Do mletého teľacieho mäsa pridáme olej, polovicu masla a vajce. Premiešame, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a vegetou. Mäso si vytvarujeme do tvaru fašírok, obalíme v strúhanke a na masti opražíme z obidvoch strán.
Zemiaky očistíme, pokrájame na kolieska a opražíme ich na plechu na troche masla. Na vrch si poukladáme opražené teľacie rezne a prikrytý plech vložíme do vyhriatej rúry. Opečieme zemiaky do mäkka, následne ich vyberieme z rúry, premiešame a odokryté necháme ešte chvíľu zapiecť. Podávame so zeleninovým šalátom.