Košické rezne
Aké sú to vlastne rezne z Košíc? Košické rezne sú šťavnaté rezne z kvalitného mäsa.
Potrebujeme:
600 g hovädzieho stehna
2 vajcia
strúhanku
hladkú múku
olej
1 cibuľa
2 lyžičky horčice
2 vajcia
strúhanku
hladkú múku
olej
1 cibuľa
2 lyžičky horčice
2 lyžičky kečupu
mleté čierne korenie
vegetu
maslo
soľ
práškový cukor
mleté čierne korenie
vegetu
maslo
soľ
práškový cukor
bOupSOABikY
Postup
- autor: Edita
Do hovädzích plátkov si vklepeme strúhanku, namočíme ich do rozšľahaných vajíčok a vypražíme na horúcom oleji. Opražené rezne si naložíme na plech. Na panvici si opražíme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme do nej trocha hladkej múky a rovnaký pomer horčice s kečupom. Omáčku ochutíme soľou, vegetou, maslom a práškovým cukrom, dolejeme trocha vody, chvíľu povaríme a omáčku vlejeme do rezňov na plechu. Plech vložíme do vyhriatej rúry, necháme zvrieť a následne si rezne vyberieme, pootáčame na druhú stranu a v zakrytom plechu podusíme mäso do mäkka.
Kategória:
Hovädzie mäsoDruh mäsa:
HovädzieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Pečené