Česká sviečková na smotane

Potrebujeme:

500 g hovädzieho mäsa, 4-5 stredne veľkej mrkvy, 2 petržleny, polovička zeleru, 3 bobkové listy, čierne korenie, nové korenie, soľ, tymian, maslo, polohrubá múka, kyslá smotana, šľahačka, citrón, brusnice.

Hodnotenie: 3.5 z 5. Celkom 32 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

V hrnci si speníme dve menšie cibule a orestujeme. Pridáme mäso v celku prudko opečieme z oboch strán, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, no pozor,aby sa nám nepripaľovalo, osolíme a okoreníme. Po 5 minútach zalejeme vodou, pridáme bobkový list a varíme asi 1 hodinu. Rozmiešame si kyslú smotanu s vodou aj s múkou a cez sitko prepasírujeme. Varíme asi 20 minút. Ak je mäsko uvarené, tak ho vyberieme spolu s bobkovým listom a prepasírujeme s mixérom. Mäsko nakrájame na plátky a omáčku dochutíme podľa potreby. Servírujeme s českými knedlíkmi, preloženou omáčkou a na vrch dáme citrón so šľahačkou a brusnicami.