Kuracie stehná na víne a zelenine (bezlepková, bez mlieka, sóje a vajec)

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

4 kuracie stehná
3PL olivového oleja
4 plátky slaniny
1/2 cibule
1 mrkva
1/2 petržlenu
kúsok zeleru
8PL bieleho vína
soľ
mleté korenie
1/2dl zeleninový vývar alebo 1/2ČL Solčanky rozmiešať vo vode
1PL kukuričnej múky
1dl ryžového mlieka

Hodnotenie: 2.3 z 5. Celkom 4 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Cibuľu a zeleninu nakrájame na jemné plátky, opražíme na oleji. Dáme do pekáča (ohňovzdornej misy). Stehná osolíme, okoreníme. Môžeme ich prekrojiť na 2 kusy. Poukladáme ich na zeleninu. Na každé stehno položíme plátok slaniny. Podlejeme vínom a vývarom. Zakryté pečieme v rúre asi 50 minút. Počas pečenia podlievame vývarom a vínom. Po upečení mäso a slaninu vyberieme. Zeleninu s výpekom rozmixujeme ponorným mixérom na omáčku, privedieme do varu a prilejeme 1dl ryžového mlieka, v ktorom sme rozmiešali kukuričnú múku.
Omáčkou prelejeme mäso na tanieri, podávame s ryžou a opečenou slaninkou.