Zemiakové placky plnené hydinovým mäsom
Placky môžete vylepšiť pridaním chutnej plnky. Zemiakové placky plnené hydinovým mäsom sú chutný a sýty obed alebo večera.
Potrebujeme:
Na 8-10 porcií:
8 veľkých zemiakov
2 cibule
6 strúčikov cesnaku
2 vajcia
300 g hladkej múky
olej
Na plnku:
8 veľkých zemiakov
2 cibule
6 strúčikov cesnaku
2 vajcia
300 g hladkej múky
olej
Na plnku:
1 kg kuracích pŕs
500 g mrazenej zeleniny (hrášok, mrkva)
paradajky
kečup
olivový olej
cibuľa
syr bambino
mleté čierne korenie
500 g mrazenej zeleniny (hrášok, mrkva)
paradajky
kečup
olivový olej
cibuľa
syr bambino
mleté čierne korenie
ah57w_XG5Fw
Postup
- autor: Edita
Zemiaky očistíme, postrúhame a premiešame s vajíčkami, prelisovaným cesnakom, hladkou múkou a cibuľou pokrájanou nadrobno. Dochutíme soľou a vegetou. Cesto si nalejeme na vymastenú panvicu a opečieme z oboch strán, ako palacinky.
Postupne si zvlášť opražíme na oleji paradajky, cibuľu pokrájanú na kocky, nakrájané kuracie prsia na menšie kúsky a nakoniec si pridáme do polovice uvarenú zeleninu aj s jej vývarom. Takto pripravenú plnku si spolu prevaríme, dochutíme mletým čiernym korením, tromi lyžicami kečupu a syrom bambino na zahustenie.
Plnku si naložíme do opečených zemiakových placiek.