Bravčové soté
Chutné soté z bravčového mäsa je výborný tip na rýchly obed. Ochutíme podľa vlastných preferencií a podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.
Potrebujeme:
750 g bravčového mäsa - pliecko, panenka, stehno
1 väčšiu cibuľu
horčicu plnotučnú
sójovú omáčku
kečup (prípadne aj rajčinový pretlak)
mletú červenú papriku
1 väčšiu cibuľu
horčicu plnotučnú
sójovú omáčku
kečup (prípadne aj rajčinový pretlak)
mletú červenú papriku
rascu
oregano
soľ
čierne ml.korenie
bravčovú masť
olej
oregano
soľ
čierne ml.korenie
bravčovú masť
olej
6MMPoJN0fQc
Postup
- autor: Michal
Mäso nakrájame na kocky, polejeme olejom a posypeme paprikou, rascou, oreganom, soľou a korením. Cibuľu pokrájame nadrobno, popražíme na masti (oleji). Keď je cibuľa dosklovita opražená, pridáme mäso a popražíme spolu s cibuľou, až pokiaľ sa nezavrie do seba asi 15 minút. Potom mäso podlejeme a dusíme domäkka. Pridáme sójovú omáčku, horčicu, kečup, prípadne aj rajčinový pretlak a privedieme do varu. Podávame so zapekanými zemiakmi, prípadne ryžou.
Kategória:
Bravčové mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Dusené