Nepečená gaštanová torta

Chutná a hlavne rýchla torta na prípravu. Nepečená gaštanová torta je jednoduchá na prípravu a určite zachutí.

Potrebujeme:

1 krabica čajové sušienky Esíčka
1 maslo
2 gaštanové pyré (2x250 g)
3 smotany na šľahanie
stužovač šľahačky (príslušné množstvo na tri šľahačky)
džem alebo zaváranina
čokoláda na postrúhanie a ozdobenie

Hodnotenie: 1.9 z 5. Celkom 22 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Esíčka vysypeme do misy, rozmrvíme najemno rukami alebo niečím roztlačíme. Pridáme zmäknuté maslo, vypracujeme na hmotu. Natlačíme na spodok tortovej formy. Navrch natrieme džem alebo rozotrieme zaváraninu. Zmrznuté gaštanové pyré nahrubo nastrúhame a natlačíme do tortovej formy napevno (aby sa potom pri krájaní rez nerozsypal). Šľahačky vyšľaháme so stužovačom (nesladíme ich, môžeme ochutiť vanilkou) a hotovú šľahačku dáme do tortovej formy navrch na gaštanové pyré. Dozdobíme strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky na cca hodinku. Skvelý zákusok nielen ku káve!