Svieža jahodová torta


Letná svieža torta z jahôd, ktorá Vás osvieži a zároveň zachutí. Svieža jahodová torta má lahodnú chuť a maškrtný jazyk neodolá.
Potrebujeme:
5 PL polohrubej múky
5 PL kryštálového cukru
3 vajcia
Plnka:
1 šľahačkovú smotanu
2 ovocné smotanové jogurty
250 g tvaroh
1 jahody v konzerve
piškóty
1 želatínový stužovač
1 vanilkový cukor
Postup
- autor: Michi
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Takto pripravené
cesto dáme do menšej tortovej formy a dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry pri 200°C na 5-8
minút.
Smotanové jogurty zmiešame s tvarohom, vanilkou a cukrom. Želatínový stužovač pripravíme podľa
návodu na obale a pridáme do jogurtovej hmoty. Jahody sme scedili a nakrájali na menšie kúsky a
pridáme ich do plnky. Nakoniec zľahka vmiešame do tuha vyšľahanú šľahačku.
Na vychladené cesto (tortovú formu nerozoberáme necháme si aj okraj, aby nám plnka nevytiekla)
vylejeme časť plnky a poukladáme vrstvu piškót. Vylejeme zvyšnú plnku a ozdobíme piškótami.
Môžeme posypať farebnou ryžou.
Necháme cez noc zatuhnúť v chladničke.