Svieža jahodová torta

PripravaVarenie - pecenie

Letná svieža torta z jahôd, ktorá Vás osvieži a zároveň zachutí. Svieža jahodová torta má lahodnú chuť a maškrtný jazyk neodolá.

Potrebujeme:

Cesto:
5 PL polohrubej múky
5 PL kryštálového cukru
3 vajcia
Plnka:
1 šľahačkovú smotanu
2 ovocné smotanové jogurty
práškový cukor
250 g tvaroh
1 jahody v konzerve
piškóty
1 želatínový stužovač
1 vanilkový cukor

Hodnotenie: 1.9 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Takto pripravené
cesto dáme do menšej tortovej formy a dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry pri 200°C na 5-8
minút.
Smotanové jogurty zmiešame s tvarohom, vanilkou a cukrom. Želatínový stužovač pripravíme podľa
návodu na obale a pridáme do jogurtovej hmoty. Jahody sme scedili a nakrájali na menšie kúsky a
pridáme ich do plnky. Nakoniec zľahka vmiešame do tuha vyšľahanú šľahačku.
Na vychladené cesto (tortovú formu nerozoberáme necháme si aj okraj, aby nám plnka nevytiekla)
vylejeme časť plnky a poukladáme vrstvu piškót. Vylejeme zvyšnú plnku a ozdobíme piškótami.
Môžeme posypať farebnou ryžou.
Necháme cez noc zatuhnúť v chladničke.