Torta Raffaello
Zasnežená kokosová torta, ktorá zachutí všetkým milovníkom maškŕt. Torta Raffaello je jemná torta plná kokosovej chuti.
Potrebujeme:
5 vajec
15 dkg práškového cukru
prášok do pečiva
10 dkg múky
Na krém:
3 šľahačky
2 biele čokolády (125 g)
20 dkg kokosu
Vyšľaháme cukor so žĺtkami, pridáme vodu, múku zmiešame s práškom do pečiva, opatrne primiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pomaly primiešame do cesta. Dáme piecť do tortovej formy - okrúhlej (vymastenej a vysypanej múkou).
2 smotany na šľahanie dáme do hrnca, zohrejeme - nesmú sa variť! Pridáme do hrnca bielu čokoládu, polámanú na kúsky, miešame - mimo platničky, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť do druhého dňa. Na druhý deň prerežeme tortový korpus na 2 časti - 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozmrvíme na malé kúsky. Vychladnutú smotanu s čokoládou vyšľaháme na hustý krém, pridáme k rozmrvenému korpusu, dobre premiešame, pridáme 16 dkg kokosovej múčky, všetko dobre spolu premiešame.
Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovú masu, popritláčame rukou, zarovnáme, vyšľaháme zvyšnú šľahačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zvyšnou kokos. múčkou (3 dkg). Torta je najlepšia, keď sa nechá odstáť min. 1 deň.