Likérové špice

Špice s chuťou likéru. Likérové špice môžete pripraviť na rôzne oslavy a hostia sa iste potešia.

Potrebujeme:

okrúhle detské piškóty
90 ml vody
1 PL solamylu
80 g kryštálového cukru
125 g čokolády na varenie (alebo kto má rád mliečnu)
125 g 100% stuženého tuku (napr. CERA)
Náplň:
vaječný, karamelový alebo iný likér
prášková šľahačka
Poleva:
čokoláda
cera

Hodnotenie: 3.6 z 5. Celkom 30 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Vodu so solamylom a cukrom uvaríme v hustú kašu, pridáme nalámanú čokoládu a po roztopení čokolády pridáme ešte nakrájaný stužený tuk. Miešame dovtedy, kým sa nám všetko nespojí. Túto masu necháme vychladnúť pri izbovej teplote do druhého dňa, preto si kašu varím večer. Na druhý deň túto zmes vyšľahám ručným šľahačom.
Vznikne nám čokoládový krém, ktorý striekame pomocou špeciálnej špičky na špice na okrúhle piškóty. Dáme stuhnúť v zime na balkón a inokedy do chladničky. Keď nám vzniknuté súdky stuhnú plníme ich likérom vyšľahaným s práškovou šľahačkou (dám si do vyššej nádoby likér a postupne prisypem práškovú šľahačku, aby to bolo ako nie úplne vyšľahaná šľahačka) - mám istotu, že mi náplň nevytečie. Inak kto nechce nemusí použiť tento postup a naleje do súdkov len likér. Súdky s likérom uzatvorím čiapočkou z krému, dáme opäť stuhnúť do chladničky a nakoniec si roztopíme čokoládu so stuženým tukom, ktorý si dáme do pohára na pitie. Stuhnutý špic uchopíme za piškótu a ponoríme do roztopenej čokolády.
Dobre stuhnutý špic z chladničky a ponorený do čokolády by mal pomerne rýchlo zaschnúť. Len prosím neukladajte špice na tanier, budú sa ťažko odlepovať. Ja odporúčam mriežku alebo papier na pečenie.