Čokoládová torta s mandarínkami

Priprava

Jemná a zároveň osviežujúca torta, ktorou potešíte deti. Čokoládová torta s mandarínkami zaujme hostí na oslave.

Potrebujeme:

Cesto:
8 ks vajcia
8 PL voda (vlažná)
300 g kryštálový cukor
300 g polohrubá múka
2 ČL prášok do pečiva
Krém:
125 g práškový cukor
1 ks vanilkový cukor
3 ks žĺtok
50 g škrob
250 ml mlieko
300 g čokoláda
250 g maslo
2 ks mandarínkový kompót

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 25 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Vajcia si dobre vyšľaháme s cukrom a vodou. Pridáme múku, do ktorej sme si vmiešali kypriaci prášok. Takto pripravené cesto si vylejeme do vymastenej a pomúčenej tortovej formy. Pečieme pri 190°C cca 45minút.
Krém:
Cukor, vanilku, žĺtky, škrob a mlieko si vyšľaháme nad parou, kým sa nám všetko pekne nespojí a nezhustne.
Čokoládu (na varenie, alebo tmavú s vysokým obsahom kakaa) si rozlámeme a necháme roztopiť nad parou. Krém aj čokoládu necháme vychladnúť na izbovú teplotu.Maslo si vyšľaháme s troškou práškového cukru a postupne zašľahávame krém a čokoládu.
Vychladnutý korpus si 2krát prerežeme a spodný plát pokvapkáme mandarínkovou šťavou a natrieme krémom a poukladáme mandarínky. Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Prikryjeme vrchným plátom, potrieme krémom aj boky torty a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tortu necháme zachladiť cez noc v chladničke.