Sacherova torta

PripravaVarenie - pecenie

Čokoládová torta, ktorá Vám zachutí a výborne sa bude hodiť ku káve. Sacherova torta je druh čokoládovej torty s marhuľovým džemom a čokoládovou polevou.

Potrebujeme:

180 g hladkej múky
1 vanilkový cukor
150 g práškového cukru
150 g kryštálového cukru
6 vajec
180 g masla
marhuľový džem
rum
180 g čokolády do cesta
200 g čokolády na polevu

Hodnotenie: 4.4 z 5. Celkom 5 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Zmäknuté maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilkou a pridáme čokoládu, ktorú sme
nechali roztopiť nad parou. Pridáme žĺtky a dobre vyšľaháme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do
ktorého postupne prisýpame kryštálový cukor. Asi štvrtinu snehu zašľaháme spolu s múkou do
cesta. Zvyšný sneh zľahka vmiešame vareškou do cesta.
Takto pripravené cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme
piecť do vopred vyhriatej rúry pri 180-190°C na 60 minút.
Po vychladnutí tortu jedenkrát prerežeme natrieme marhuľovým džemom, do ktorého sme pridali
trošku rumu. Korpusy dáme na seba a vrch torty tak isto potrieme marhuľovým džemom.
Tortu si polejeme čokoládovou polevou.
(200g čokolády na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli s troškou Cery.)
Tortu necháme zachladiť aspoň 24 hodín.
Podávame so šľahačkou.