Jahodovo-smotanová torta
Rýchla a jednoduchá torta, ktorá je nepečená. Jahodovo-smotanová torta bude rýchlo na stole a osvieži Vás svojou chuťou.
Potrebujeme:
300 g detských piškót
4 kyslé smotany
4 vanilky
4 kyslé smotany
4 vanilky
3 PL granka
1 kg čerstvých jahôd
1 kg čerstvých jahôd
Postup
- autor: lena
Do formy na tortu ukladáme nasledovné vrstvy: na spodok piškóty, potom 1 kyslú smotanu
rozmiešanú s 1 sáčkom vanilkového cukru, ďalšia vrstva budú očistené a na plátky nakrájané
jahody, opäť dáme piškóty, smotanu s cukrom, jahody, piškóty a nakoniec smotana. Povrch
ozdobíme ľubovolne a posypeme napr. strúhanou čokoládou, Grankom. Tu štvrtú smotanu
rozdelíme do tých troch smotán, aby sme mali viac hmoty.
Napokon dáme tortu na 3 hodiny do chladu a môžeme podávať.