Hovädzí vývar zo špikovej kosti
Polievka, ktorá Vás zahreje a vylieči. Hovädzí vývar zo špikovej kosti je polievka plná výborných chutí.
Potrebujeme:
špikovú kosť väčšiu
4 mrkvy
1 kaleráb
1 cibuľu
3 petržleny
4 mrkvy
1 kaleráb
1 cibuľu
3 petržleny
1 zemiak
1 pór
korenie celé
soľ
petržlenovú vňať
1 pór
korenie celé
soľ
petržlenovú vňať
Postup
- autor: Michal
Kosť umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ a na miernom ohni uvedieme pomaly do
varu. Keď vyplávajú na povrch "šuminy", odoberieme ich sitkom. Medzitým si nachystáme zeleninu,
očistíme a nakrájame. Keď je polievka zbavená všetkých šumín, pridáme zeleninu, korenie a varíme
pokiaľ nezmäkne zelenina a z kosti nevypadáva špik. Nakoniec dochutíme petržlenovou vňaťou.