Kuracie prsia so šampiňónmi

PripravaVarenie - pecenie

Veľmi chutný obed, ktorý spája chuť šampiňónov a jemného mäsa. Kuracie prsia so šampiňónmi podávame s cestovinou.

Potrebujeme:

1 kg kuracích pŕs
2 PL sójovej omáčky
1/2 ČL vegety
1 ČL medu
olivový olej
150 ml pochúťkovej smotany
250 g šampiňónov
1cibuľu
hladkú múku

Hodnotenie: 3.7 z 5. Celkom 7 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Sójovú omáčku premiešame v miske s medom, vegetou a olivovým olejom. Touto omáčkou potrieme prsia z oboch strán a necháme v chlade odležať asi 30 min. Potom rezne prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko podusíme. Pridáme späť mäso, pokrájané šampiňóny, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Pochúťkovú smotanu zmiešame s hladkou múkou a pridáme k mäsu. Krátko povaríme. Podávame s cestovinou.