Novozámocké pečené kurča


Kurča zapečené so zemiakmi a kapustou je chutná voľba prípravy kuraťa. Novozámocké pečené kurča v tejto kombinácii pohladí Vaše chuťové poháriky.
Potrebujeme:
1 kurča
300 g kyslej kapusty
1 kg zemiakov
olivový olej
soľ
300 g kyslej kapusty
1 kg zemiakov
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
rascu
mletú červenú papriku
1 PL mletého cukru
rascu
mletú červenú papriku
1 PL mletého cukru
Postup
- autor: lena
Kurča umyjeme, nakrájame na kúsky, osolíme, pridáme korenie, mletú červenú papriku z každej strany.
Na pekáč poukladáme zemiaky nakrájané na plátky, osolíme, pridáme rascu, olivový olej, na to kapustu, ktorú dochutíme mletým cukrom, ak treba.
Na kapustu položíme pripravené kurča. Podlejeme 2 dl vývaru.
Zakryjeme alobalom a pečieme pomaly na 180°C približne 90-120 min. Nakoniec ešte odokryté zapečieme pri teplote 250°C 5 minút kvôli farbe.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Zapekané