Kuracia bábovka


Bábovka pripravená na opačný spôsob, na slano. Kuracia bábovka sa môže podávať ako predjedlo.
Potrebujeme:
200 g kuracích pŕs
10 g suchej salámy
5 vajec
100 g nastrúhaného syra
10 g suchej salámy
5 vajec
100 g nastrúhaného syra
50 g slaniny
pažítka (nemusí byť)
soľ, mleté čierne korenie
pažítka (nemusí byť)
soľ, mleté čierne korenie
Bábovkovú formu vyložíme papierom na pečenie. Dáme do nej osolené, okorenené a na kúsky nakrájané kuracie prsia / prvú polovicu /. Pridáme salámu, a na ne rozbijeme 4 surové vajcia. Posypeme nastrúhaným syrom a navrch položíme slaninu. Opäť dáme zbytok kuracích pŕs, pažítku a ukončíme 1 vyšľahaným vajcom. Necháme zapiecť v rúre na 250°C asi na hodinu a pol.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieSpôsob prípravy:
Pečené