Kuracia bábovka

PripravaVarenie - pecenie

Bábovka pripravená na opačný spôsob, na slano. Kuracia bábovka sa môže podávať ako predjedlo.

Potrebujeme:

200 g kuracích pŕs
10 g suchej salámy
5 vajec
100 g nastrúhaného syra
50 g slaniny
pažítka (nemusí byť)
soľ, mleté čierne korenie

Hodnotenie: 2.6 z 5. Celkom 19 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Bábovkovú formu vyložíme papierom na pečenie. Dáme do nej osolené, okorenené a na kúsky nakrájané kuracie prsia / prvú polovicu /. Pridáme salámu, a na ne rozbijeme 4 surové vajcia. Posypeme nastrúhaným syrom a navrch položíme slaninu. Opäť dáme zbytok kuracích pŕs, pažítku a ukončíme 1 vyšľahaným vajcom. Necháme zapiecť v rúre na 250°C asi na hodinu a pol.