Kuracie tašky s opekanými zemiakmi a šalátom
Výborný nápad na prípravu kuracieho mäsa. Kuracie tašky s opekanými zemiakmi a šalátom je vhodná obmena bežnej prípravy kuraťa.
Potrebujeme:
300 g šunky
2 balenia plátkového syra
500 g zemiakov
4 vajcia
strúhanku
hladkú múku
soľ
korenie
petržlenová vňať
mletá červená paprika
špáradlá
Jarný paradajkovo-reďkovkový šalát:
500 g rajčiny
300 g biela reďkovka
oregano
olivový olej
vínny ocot
soľ
Postup
- autor: Michal
Prsia umyjeme, nakrájame na plátky, rozklepeme na rezne a z oboch strán okoreníme a osolíme. Na rezne dáme vrstvu šunka-syr-šunka. Mäso buď preložíme cez polovicu a vytvoríme tašku, ktorú spevníme špáradlom, alebo prekryjeme druhým mäsom a takisto spojíme špáradlami.
Pripravíme si trojobal: hladkú múku, rozšľahané osolené vajcia, strúhanku.
Mäso obalíme v trojobale, najskôr boky a potom ešte raz celé mäso. Obalené mäso vypražíme na horúcom oleji. Odložíme ho do nádoby, ktorú sme vystlali servítkou.
Zemiaky očistíme, nakrájame na väčšie kocky - štvrtky uvaríme v osolenej vode. Zlejeme z nich vodu a postupne ich sypeme na väčšiu panvicu, kde máme rozpálený olej. Dochutíme ich paprikou, soľou a petržlenovou vňaťou a zo všetkých strán dôkladne opražíme.
Šalát:
Rajčiny nakrájame na mesiačiky, reďkovku na polkolieska, osolíme, zalejeme olivovým olejom a vínnym octom, pridáme oregano, dobre premiešame a dáme odstáť do chladu.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Vyprážané