Silvestrovská syrová misa


Misa vhodná na posedenia. Silvestrovská syrová misa je plná dobrôt, s ktorými pohostíte návštevy.
Potrebujeme:
200 g hranol Liptov Gerlachu neúdeného
200 g hranol Liptov Kriváňa neúdeného
údené aj neúdené Liptov Jánošíkove korbáče
100 g údených Liptov Eidam plátkov
50 g Liptov Bryndze
údené aj neúdené Liptov Parenice
25 g Liptov Masla
200 g hranol Liptov Kriváňa neúdeného
údené aj neúdené Liptov Jánošíkove korbáče
100 g údených Liptov Eidam plátkov
50 g Liptov Bryndze
údené aj neúdené Liptov Parenice
25 g Liptov Masla
1/2 ČL mletej červenej papriky
zelené aj čierne olivy bez kôstok
hrozno
cherry paradajky
petržlenová vňať
polovičky ošúpaných orechov
špáradlá
zelené aj čierne olivy bez kôstok
hrozno
cherry paradajky
petržlenová vňať
polovičky ošúpaných orechov
špáradlá
Z bryndze, masla a mletej papriky vymiešame jemnú masu. Tú natierame na plátky údeného
Liptov Eidamu vo vrstve hrubej cca 1-2 mm, na to položíme ďalší plátok a takto pokračujeme do
výšky 1,5 cm.
Tieto plátky nakrájame na kocky. Vyberieme si peknú misu, tanier či dekoratívne drevo a uložíme
ich ku kraju.Potom začneme ukladať smerom do stredu aj ostatné lahodné syry: na kocky nakrájaný Kriváň s olivami, zaň ukladáme kvádriky Liptov Gerlachu s vňatkou, cherry paradajkami a hroznom. Dozadu navŕšime plátkové syry zatočené do kornútikov, parenice a korbáčiky.
Vkusne preložíme zeleninou.
Kategória:
NátierkyChod:
PochutinkaTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
VianoceSpôsob prípravy:
StudenéDiéta:
Bezlepková