Silvestrovská syrová misa

PripravaVarenie - pecenie

Misa vhodná na posedenia. Silvestrovská syrová misa je plná dobrôt, s ktorými pohostíte návštevy.

Potrebujeme:

200 g hranol Liptov Gerlachu neúdeného
200 g hranol Liptov Kriváňa neúdeného
údené aj neúdené Liptov Jánošíkove korbáče
100 g údených Liptov Eidam plátkov
50 g Liptov Bryndze
údené aj neúdené Liptov Parenice
25 g Liptov Masla
1/2 ČL mletej červenej papriky
zelené aj čierne olivy bez kôstok
hrozno
cherry paradajky
petržlenová vňať
polovičky ošúpaných orechov
špáradlá

Hodnotenie: 2.4 z 5. Celkom 15 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Z bryndze, masla a mletej papriky vymiešame jemnú masu. Tú natierame na plátky údeného
Liptov Eidamu vo vrstve hrubej cca 1-2 mm, na to položíme ďalší plátok a takto pokračujeme do
výšky 1,5 cm.
Tieto plátky nakrájame na kocky. Vyberieme si peknú misu, tanier či dekoratívne drevo a uložíme
ich ku kraju.Potom začneme ukladať smerom do stredu aj ostatné lahodné syry: na kocky nakrájaný Kriváň s olivami, zaň ukladáme kvádriky Liptov Gerlachu s vňatkou, cherry paradajkami a hroznom. Dozadu navŕšime plátkové syry zatočené do kornútikov, parenice a korbáčiky.
Vkusne preložíme zeleninou.