Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi

PripravaVarenie - pecenie

Jednoducho znamenitá chuť paštéty, ktorá Vás prenesie na Liptov. Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi je lahodná nátierka k čerstvému pečivu.

Potrebujeme:

1 balenie Liptov Korbáčiky HRAVÉ
150 g kuracích pŕs
350 g mletého mäsa (pol na pol hovädzie a bravčové)
70 g kuracích pečienok
1 ČL posekaného tymiánu
2 vajíčka
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g na plátky nakrájaného vareného bôčika
2 PL paradajkového pretlaku
1 ČL ostrej mletej paprikovej pasty
soľ a korenie

Hodnotenie: 2.3 z 5. Celkom 16 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a
paprikovou pastou na panvici.
Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a
korenie.
Túto zmes vložíme do formy vyloženej plátkami slaninky alebo bôčika. V strede napĺňania
položíme niekoľko neúdených Liptov korbáčikov do nádoby.
Potom doložíme zvyškom masy, preložíme slaninkou a pečieme vo vodnom kúpeli v rúre 90–120
minút pri teplote 190°C.