Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi
Jednoducho znamenitá chuť paštéty, ktorá Vás prenesie na Liptov. Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi je lahodná nátierka k čerstvému pečivu.
Potrebujeme:
1 balenie Liptov Korbáčiky HRAVÉ
150 g kuracích pŕs
350 g mletého mäsa (pol na pol hovädzie a bravčové)
70 g kuracích pečienok
1 ČL posekaného tymiánu
2 vajíčka
150 g kuracích pŕs
350 g mletého mäsa (pol na pol hovädzie a bravčové)
70 g kuracích pečienok
1 ČL posekaného tymiánu
2 vajíčka
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g na plátky nakrájaného vareného bôčika
2 PL paradajkového pretlaku
1 ČL ostrej mletej paprikovej pasty
soľ a korenie
3 strúčiky cesnaku
100 g na plátky nakrájaného vareného bôčika
2 PL paradajkového pretlaku
1 ČL ostrej mletej paprikovej pasty
soľ a korenie
Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a
paprikovou pastou na panvici.
Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a
korenie.
Túto zmes vložíme do formy vyloženej plátkami slaninky alebo bôčika. V strede napĺňania
položíme niekoľko neúdených Liptov korbáčikov do nádoby.
Potom doložíme zvyškom masy, preložíme slaninkou a pečieme vo vodnom kúpeli v rúre 90–120
minút pri teplote 190°C.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
InéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
Veľká nocSpôsob prípravy:
InéDiéta:
Bezlepková