Sendviče s lososom a bryndzou s údenou chuťou


Jedlo, ktoré dodá energiu aj vitamíny z rýb. Sendviče s lososom a bryndzou s údenou chuťou sú jedlo, ktoré je vhodné na desiatu alebo olovrant.
Potrebujeme:
100 g plátkov údeného lososa
125 g Bryndze s údenou chuťou
8 ks toastových chlebov
1 balík zelených šalátových listov
2 červené papriky, kapie
2 kyslé uhorky, pokrájané nadrobno
125 g Bryndze s údenou chuťou
8 ks toastových chlebov
1 balík zelených šalátových listov
2 červené papriky, kapie
2 kyslé uhorky, pokrájané nadrobno
60 g uhorky šalátovej pokrájanej nadrobno
½ nadrobno posekanej šalotky
30 g masla
1 šalotka, nadrobno pokrájaná a opečená na oleji
soľ a korenie
½ nadrobno posekanej šalotky
30 g masla
1 šalotka, nadrobno pokrájaná a opečená na oleji
soľ a korenie
Postup
- autor: nas liptov
Papriky opečieme, ošúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame po dĺžke na 5 cm kusy.
Chlebík opečieme v toastovači.
Z masla, bryndze, surovej a opečenej šalotky, uhoriek, soli a korenia vymiešame nátierku. Natrieme ju na chlebíky na ne dáme lososa, papriku a šalátové listy. Spojíme vždy po dva a prekrojíme ich napoly po uhlopriečke. Získame tak 8 kúskov sendvičov.
TIP: Údeného lososa môžeme nahradiť čerstvým, opečeným na masle o hrúbke 8 milimetrov.