Šalát so špargľou, artičokami a bryndzou s údenou chuťou
V letnom období môžme ťažké obedy nahradiť ľahšími, a zároveň zdravými jedlami. Zeleninový šalát so špargľou, artičokami a bryndzou osvieži, a aj zasýti.
Potrebujeme:
600 g zelenej špargle
12 kúskov pokrájaných artičokových srdiečok
300 g rôznych zelených šalátových listov, prípadne mladý špenát
12 kúskov pokrájaných artičokových srdiečok
300 g rôznych zelených šalátových listov, prípadne mladý špenát
125 g Bryndze s údenou chuťou (vyrába len Liptov)
50 ml smotany na šľahanie
soľ a korenie
50 ml smotany na šľahanie
soľ a korenie
Špargľu povaríme 4 minúty vo vriacej vode, vodu hneď zlejeme a špargľu preložíme do nádoby s ľadovou vodou.
Uvaríme v slanej vode 3-4 artičoky a vyrežeme srdiečka z nich srdiečka, rozštvrtíme (alebo použijeme zavárané), dáme ich do nádoby s 2 PL citrónovej šťavy 3 PL olivového oleja a troškou soli. Premiešame.
Na tanier dáme šalátové lístky prekladané pokrájanou špargľou a artičokami, preloženú bryndzou, zmiešanou so smotanou. Dochutíme.
TIP: Výborne sa hodia aj sójové klíčky a krutóny. Podávame s chladeným vínom.
Kategória:
Zeleninové šalátyChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
VarenéDiéta:
Bezlepková