Zapekané zemiaky s kyslou kapustou


Zapekané zemiaky s kyslou kapustou, podľa receptu starých materí, chutia skvele, či už na vegetariánsky alebo nevegetariánsky spôsob.
Potrebujeme:
- 1,5 kg uvarených zemiakov v šupke
- 750 g kyslej kapusty
- 1 ks veľký pór
- 1 kelímok kyslá pochúťková smotana
- 2 ks vajcia
- 1 dl mlieka
- 200 g tvrdý syr
- soľ, korenie, olej
Postup
- autor: Michal
Pokrájaný pór na kolieska podusíme na oleji, pridáme kapustu pokrájanú na menšie kúsky. Na nevegetariánsku verziu môžeme do kapusty pridať klobásu, či slaninu nakrájanú na malé kúsky.
Pridáme rascu, ml. korenie a spolu podusíme. Zemiaky zbavíme šupky a pokrájame na kolieska.
Zapekaciu misu vymastíme maslom a striedavo do nej vkladáme zemiaky a kapustu. V miske si rozmiešame vajcia so smotanou, mliekom a soľou, pridáme postrúhaný syr. Dobre premiešame a polejeme zemiaky s kapustou. Zapekáme v predhriatej rúre pri teplote 180 st. asi 25 min.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
DesiataTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
ZapekanéDiéta:
Vegetariánska