Dhal z červenej šošovice na paradajkách a špenáte

PripravaVarenie - pecenie

Recept, ktorý patrí medzi vegetariánske, ale zachutí každému. Dhal z červenej šošovice na paradajkách a špenáte je výborne dochutené a zdravé jedlo.

Potrebujeme:

  • 2 PL olej
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčik cesnak
  • zázvor
  • 1 PL kurkuma
  • 200 g červená šošovica
  • 400 g krájané paradajky
  • 500 ml zeleninový vývar
  • 1 PL garam masala
  • 100 g špenát (čerstvý, mrazený)
  • soľ

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 7 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Na oleji orestujeme cibuľu do zmäknutia, pridáme rozmačkaný cesnak, najemno nastrúhaný zázvor, kurkumu a opekáme asi 1 minútu.
Pridáme šošovicu, vývar a privedieme zmes k varu. Na miernom ohni potom varíme asi 5 minút.
Pridáme paradajky aj s nálevom, a ak máme špenát mrazený pridáme ho v tejto chvíli. Varíme ďalších 10 minút, kým šošovica nie je mäkká a nevsiakne sa tekutina.
Ak máme čerstvý špenát, pridáme ho teraz.
Dochutíme korením garam masala a soľou. Ešte chvíľu povaríme.
Podávame s pečivom alebo ryžou.