Dhal z červenej šošovice na paradajkách a špenáte


Recept, ktorý patrí medzi vegetariánske, ale zachutí každému. Dhal z červenej šošovice na paradajkách a špenáte je výborne dochutené a zdravé jedlo.
Potrebujeme:
- 2 PL olej
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčik cesnak
- zázvor
- 1 PL kurkuma
- 200 g červená šošovica
- 400 g krájané paradajky
- 500 ml zeleninový vývar
- 1 PL garam masala
- 100 g špenát (čerstvý, mrazený)
- soľ
Na oleji orestujeme cibuľu do zmäknutia, pridáme rozmačkaný cesnak, najemno nastrúhaný zázvor, kurkumu a opekáme asi 1 minútu.
Pridáme šošovicu, vývar a privedieme zmes k varu. Na miernom ohni potom varíme asi 5 minút.
Pridáme paradajky aj s nálevom, a ak máme špenát mrazený pridáme ho v tejto chvíli. Varíme ďalších 10 minút, kým šošovica nie je mäkká a nevsiakne sa tekutina.
Ak máme čerstvý špenát, pridáme ho teraz.
Dochutíme korením garam masala a soľou. Ešte chvíľu povaríme.
Podávame s pečivom alebo ryžou.
Kategória:
Jedlá inéChod:
ObedSpôsob prípravy:
VarenéDiéta:
Vegetariánska