Kura s majoránom

Potrebujeme:

3 kuracie prsia, 1,5 lyžice čerstvého posekaného majoránu, šťavu z polovice citróna, 1 lyžičku posekanej čerstvej citrónovej kôry, 3 lyžice olivového oleja, 1 strúčik cesnaku. 3 väčšie nové zemiaky, olivový olej na potretie zemiakov. Štyri 1 cm hrubé plátky cukety, 2 rajčiaky, čerstvú bazalku, soľ, mleté čierne korenie, ovocný ocot
no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 14 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Kuracie prsia plošne prerežeme tak, aby vznikli väčšie rezne. Zmiešame posekaný majorán, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, posekaný cesnak a olivový olej. V zmesi ponamáčame kuracie rezne, zvyšok drezingu vylejeme na mäso a na 15 minút odložíme do chladničky. Zemiaky umyjeme ale nelúpeme, Prekrojíme ich na štvrtky. Štvrtky ponapichujeme na kovovú ihlicu, potrieme olejom a ugrilujeme pri teplote 200 stupňov Celzia. Kuracie mäso vyberieme z chladničky a na horúcej panvici bez oleja opražíme z oboch strán (aj s poprilepovanými koreninami). Opražené mäso necháme odstáť. Plátky cukety potreté olejom opražíme na panvici. Súčasne opražíme aj na hrubšie plátky nakrájané rajčiny. Na taniere položíme opražené cukety, na ne položíme opražené plátky rajčín a na rezance nakrájané kuracie mäso. Posypeme pokrájanou bazalkou, mletým čiernym korením a soľou. Okolo porcie mäsa na cukete poukladáme grilované zemiaky. Mäso ešte pokvapkáme šťavou, ktorá zostala na panvici po opekaní mäsa a cukiet. Pokvapkáme ovocným octom, najlepšie malinovým.