Veterníky so šľahačkou

PripravaVarenie - pecenie

Koláčiky, ktoré môžete naplniť a pripraviť na rôzne spôsoby. Veterníky so šľahačkou sú lahodné a jemné koláčiky.

Potrebujeme:

kôru z 1/2 citróna
250 ml mlieka
soľ
75 g masla
125 g hladkej múky
4 vajcia
štipku prášku do pečiva
štipku práškového cukru a bourbonskej vanilky
1 žĺtok
250 g šľahačkovej smotany
2 ČL vanilínového cukru
práškový cukor

Hodnotenie: 2.7 z 5. Celkom 6 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mlieko privedieme do varu, primiešame soľ a maslo.Pridáme múku a miešame, kým sa cesto neoddeľuje od nádoby.zmes odstavíme a miešame, kým mierne nevychladne.Prišľaháme vajcia, vanilku, cukor a prášok do pečiva. Plech navlhčíme, prikryjeme papierom na pečenie a z cesta pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na plech kopčeky.
Potrieme ich žĺtkom zmiešaným s 1 PL smotany a pečieme (200°C) 40 minút.
Veterníky vychladíme, prekrojíme, naplníme zmesou vyšľahanej šľahačky a vanilínového cukru.Podávame posypané práškovým cukrom.