Bravčová roláda so syrom
Potrebujeme:
400 g chudého mäsa z bravčového pliecka
400 g prerasteného bravčového bôčika
250 g tvrdého syra
5 vajec
400 g prerasteného bravčového bôčika
250 g tvrdého syra
5 vajec
soľ
mleté čierne korenie
vegetu
korenie čubrica
mleté čierne korenie
vegetu
korenie čubrica
Mäso pokrájame na väčšie kocky a dvakrát zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme nahrubo postrúhaný tvrdý syr, vajcia, soľ a koreniny. Dobre premiešame. Masu vytvarujeme do tvaru valčeka, uložíme na alobal, zvinieme a pevne pritlačíme okraje. Vložíme do väčšieho mikroténového vrecka, vrch dobre zviažeme niťou, vložíme do hrnca s horúcou vodou a varíme hodinu. Po uvarení necháme vychladnúť, pokrájame na úhľadné rezy a podávame nastudeno ako pochúťku s čerstvým zeleninovým šalátom.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Varené