Bravčová roláda so syrom

Potrebujeme:

400 g chudého mäsa z bravčového pliecka
400 g prerasteného bravčového bôčika
250 g tvrdého syra
5 vajec
soľ
mleté čierne korenie
vegetu
korenie čubrica

Hodnotenie: 1.3 z 5. Celkom 14 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso pokrájame na väčšie kocky a dvakrát zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme nahrubo postrúhaný tvrdý syr, vajcia, soľ a koreniny. Dobre premiešame. Masu vytvarujeme do tvaru valčeka, uložíme na alobal, zvinieme a pevne pritlačíme okraje. Vložíme do väčšieho mikroténového vrecka, vrch dobre zviažeme niťou, vložíme do hrnca s horúcou vodou a varíme hodinu. Po uvarení necháme vychladnúť, pokrájame na úhľadné rezy a podávame nastudeno ako pochúťku s čerstvým zeleninovým šalátom.