Pečené kura s kozím syrom a citrónom


Výborné chute, ktoré sa spájajú a vytvárajú netradičné kura. Pečené kura s kozím syrom a citrónom je veľmi chutné a dochutené jedlo.
Potrebujeme:
100 g kozieho syra
kôra z 1 citróna
2 polievkové lyžice petržlenovej vňate
1 celé kura (okolo 1.9 kg)
450 g mrkvy
500 g nových zemiakov
500 ml piva
1 hlava cesnaku prekrojená na polovičku
alobal
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 200°C. V miske zmiešame syr s nasekanou petržlenovou vňaťou ( trochu odložíme na dekoráciu ) a citrónovou kôrou. Kura umyjeme a vložíme do väčšej zapekacej misy. Pomaly s prstami prejdeme medzi kožou a prsiami na obidvoch stranách, aby sme spravili „vrecká“. Do toho dáme všetku syrovú zmes.
Mrkvu očistíme a nakrájame na štvrtky. Pór nakrájame na krúžky. Zemiaky prerežeme na polovičky a umyjeme. Zeleninu poukladáme okolo kuraťa. Osolíme a okoreníme. Na to nalejeme pivo a položíme cesnak. Zakryjeme alobalom a dáme piecť 25 minút na 450 g kuraťa plus ďalších 25 minút (napr. 900 g kura pečieme 1 hodinu 15 minút).
40 minút pred dopečením dáme dole alobal. Zeleninu premiešame každú pol hodinu. Po vybratí z rúry na kura dáme zvyšnú petržlenovú vňať.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Pečené