Mexické mäsové guľky


Potrebujeme:
Na 4 porcie
450g mletého bravčového mäsa
6 mladých cibuliek nakrájaných na kolieska
2 čajové lyžičky mletej rasce
450g mletého bravčového mäsa
6 mladých cibuliek nakrájaných na kolieska
2 čajové lyžičky mletej rasce
1 čajová lyžička mletého koriandra
300g paradajkovej omáčky
1 polievková lyžica sójovej omáčky
1 polievková lyžica štipľavého kečupu
300g paradajkovej omáčky
1 polievková lyžica sójovej omáčky
1 polievková lyžica štipľavého kečupu
Postup
- autor: anglicka kucharka
V miske zmiešame mäso, cibuľky, rascu a koriander. Potom rukami vytvarujeme asi 24 guliek. Upražíme na oleji do hneda (10-15 minút). V malom hrnčeku zmiešame paradajkovú omáčku, sójovú omáčku, kečup a jemne zohrejeme. Guľky naservírujeme na taniere, polejeme omáčkou a podávame s tortilami a šalátom.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedTyp Kuchyne:
MexickáSpôsob prípravy:
Vyprážané