Velšské jahňacie mäso

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie :
1.5kg jahňacej nohy
2 strúčiky cesnaku, nakrájané na kolieska
čerstný rozmarín
2 polievkové lyžice medu
2 polievkové lyžice masla, roztopeného
175 ml piva
600 g póru
soľ, čierne korenie
2 čajové lyžičky kukuričnej múky

Hodnotenie: 3.2 z 5. Celkom 6 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Predhrejeme rúru na 200°C. V mäse urobíme s ostrým nožom diery a do nich dáme cesnak. Mäso dáme do pekáča. V miske zmiešame maslo s medom a potrieme touto zmesou mäso. Nalejeme na to pivo, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 1hodinu 30 minút. Sem tam podlejeme šťavou. Pór nakrájame na kolieska. Mäso vyberieme z rúry, a pór naukladáme okolo mäsa, aby bol v šťave. Osolíme a okoreníme a dáme piecť bez alobalu na ďalších 25-30 minút. Pokiaľ mäso a póry nie sú mäkké. Mäso vyberieme na tanier spolu s pórom. Šťavu prelejeme do menšieho hrnčeka. V troche vody rozmiešame múku a pridáme ku šťave. Varíme na nízkej teplote pokiaľ nám to nezhustne. Na taniere naservírujeme mäso s pórom, polejeme šťavou a podávame s novými zemiakmi, alebo zemiakovým pyré.