Velšské jahňacie mäso


Potrebujeme:
1.5kg jahňacej nohy
2 strúčiky cesnaku, nakrájané na kolieska
čerstný rozmarín
2 polievkové lyžice medu
175 ml piva
600 g póru
soľ, čierne korenie
2 čajové lyžičky kukuričnej múky
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 200°C. V mäse urobíme s ostrým nožom diery a do nich dáme cesnak. Mäso dáme do pekáča. V miske zmiešame maslo s medom a potrieme touto zmesou mäso. Nalejeme na to pivo, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 1hodinu 30 minút. Sem tam podlejeme šťavou. Pór nakrájame na kolieska. Mäso vyberieme z rúry, a pór naukladáme okolo mäsa, aby bol v šťave. Osolíme a okoreníme a dáme piecť bez alobalu na ďalších 25-30 minút. Pokiaľ mäso a póry nie sú mäkké. Mäso vyberieme na tanier spolu s pórom. Šťavu prelejeme do menšieho hrnčeka. V troche vody rozmiešame múku a pridáme ku šťave. Varíme na nízkej teplote pokiaľ nám to nezhustne. Na taniere naservírujeme mäso s pórom, polejeme šťavou a podávame s novými zemiakmi, alebo zemiakovým pyré.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
Iné