Jahňacie s pórom a jablkami

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie :
2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobno
1 strúčik cesnaku, pretlačený
1 polievková lyžica hladkej múky
soľ, čierne korenie
600g mletého jahňacieho mäsa
2 mrkvy, nakrájané na kolieska
600ml jahňacieho vývaru
2 čajové lyžičky nasekanej čerstvej mäty
2 čajové lyžičky nasekaného čerstvého rozmarínu
2 jablká, nakrájané na väčšie kocky
2 póry, nakrájané na kolieska

Hodnotenie: 5 z 5. Celkom 1 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Predhrejeme rúru na 170°C. Vo väčšom ohňuvzdornom hrnci opražíme cesnak a cibuľu do sklovita. V miske zmiešame múku, soľ a korenie pridáme mäso a dobre premiešame, aby všetko mäso bolo omúčené. Pridáme do hrnca a varíme do hneda. Potom pridáme mrkvu, mätu, rozmarín a vývar. Privedieme do varu. Zakryjeme pokrievkou a dáme do rúry. Pečieme 1 hodinu. Vyberieme z rúry, podľa chuti osolíme a okoreníme, pridáme jablká a pór a dáme späť do rúry na 40 minút. Podáveme so zemiakmi alebo čerstvou bagetou.