Paradajky plnené praženicou a slaninkou


Vynikajúce jedlo, ktoré môžete podávať na romantickú večeru ako predjedlo. Paradajky plnené praženicou a slaninkou nie sú náročné na prípravu.
Potrebujeme:
Na 4 porcie:
4 vajcia
4 paradajky
4 vajcia
4 paradajky
4 plátky slaninky
4 celozrnného chleba
maslo, soľ, mleté čierne korenie
4 celozrnného chleba
maslo, soľ, mleté čierne korenie
Postup
- autor: anglicka kucharka
Jemne odrežeme vrch z paradajok a s lyžicou vyberieme vnútrajšok. Dáme ich na plech. Vložíme ich pod gril na asi 10 minút. Treba ich sledovať, aby sa nám vrchy nepripálili. Potrebujeme, aby boli iba zohriate a mäkkšie. V šálke vymiešame vajcia so soľou a mletým čiernym korením. Slaninku opražíme do chrumkava. Z chleba vykrojíme srdcia a dáme ich toustovať. V panvici, kde sme pražili slaninku uvaríme vajcia na praženicu. Chlebíkove srdcia naservírujeme na taniere, a na to položíme paradajky, naplníme ich praženicou a na vrch položíme slaninku.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
PredjedloSpôsob prípravy:
Varené