Celý losos s citónovo - kôprovou majonézou


Potrebujeme:
Na 6 porcii :
1 - 2 kg celého lososa, očisteného
1 / 2 citróna, nakrájaného na kolieska
3 bobkové listy
25g masla
celé čierne korenie
1 - 2 kg celého lososa, očisteného
1 / 2 citróna, nakrájaného na kolieska
3 bobkové listy
25g masla
celé čierne korenie
Na dekoráciu :
1 uhorka, očistená a nakrájaná na tenké kolieska
200 g majonézy
2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého kôpru
kôra a šťava z polovice citróna
šalát a nové zemiaky ako príloha
1 uhorka, očistená a nakrájaná na tenké kolieska
200 g majonézy
2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého kôpru
kôra a šťava z polovice citróna
šalát a nové zemiaky ako príloha
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 180°C. Lososa prerežeme na polovičku po dĺžke a do vnútra naukladáme citrónové kolieska. Zavrieme. Na väčší plech dáme veľký kus alobalu, ktorý vymastíme maslom. Na to dáme lososa. Na neho dáme maslo, bobkový list a celé čierne korenie. Okolo lososa nalejeme 4 polievkové lyžice vody a dobre zabalíme do alobalu. Pečieme 8 minút každých 450 g, plus 10 minút extra. Po upečení odokryjeme. Necháme vychladnúť asi 15 minút. S ostrým nožom odstránime kožu z celej ryby a necháme celkom vychladnúť. Potom odstránime kosti. Majonézu zmiešame s kôprom a citrónovou kôrou a šťavou. Potrieme ňou rybu a podávame so zemiakmi a šalátom.
Kategória:
RybyDruh mäsa:
Ryby morskéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Pečené