Zapekaná zelenina s mäsom
Jednoduché jedlo, ktoré môžete konzumovať prílohou, ako šalát, zemiaková kaša, alebo samostatne. Zapekaná zelenina s mäsom je zdravý recept na prípravu mäsa.
Potrebujeme:
250 g mrazenej zeleniny
1 mrkvu
1 petržlen
1 cibuľu
2-3 strúčiky cesnaku
250 g bravčovej krkovičky nakrájanej na kocky
150 g syru Eidam
1/2 téglika pochúťkovej smotany
1 vajce
1 rožok
1 dl mlieka
soľ a vegeta na dochutenie
olej
Postup
- autor: vsetkyrecepty.sk
Očistenú, nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenom oleji, pridáme nakrájanú krkovičku, nastrúhanú čerstvú mrkvu a petržlen a dusíme. Potom pridáme mrazenú zeleninu, prelisovaný cesnak, soľ, vegetu a necháme podusiť.
Rožok si namočíme v mlieku, pridáme žĺtko a zmiešame s masou. Urobíme si sneh, pridáme bambino a pridáme do masy. Pochúťkovú smotanu zmiešame s postrúhaným syrom, polovičku dáme do masy a polovičku necháme na vrch na dopečenie. Vymažeme si plech, vysypeme strúhankou, vylejeme zmes a dáme zapiecť na 180°C až 200°C 30-35 minút.
Pred dopečením dáme na vrch smotanu so syrom.
Pozn.: Pri video recepte sa robila aj zemiaková kaša, môžte ju použiť ako prílohu.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Zapekané