Klobásovo-jablkový hrniec


Potrebujeme:
Na 4 porcie
454g klobás alebo anglických párkov
1 polievková lyžica slnečnicového oleja
1 veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
2 jablká
15g masla
454g klobás alebo anglických párkov
1 polievková lyžica slnečnicového oleja
1 veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
2 jablká
15g masla
2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
400ml bieleho vína
420g konzerva bielych fazuliek
soľ a čierne korenie
1 polievková lyžica gulášového korenia
400ml bieleho vína
420g konzerva bielych fazuliek
soľ a čierne korenie
1 polievková lyžica gulášového korenia
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 200˚C/plyn 6. na alobal a na plech dáme klobásku alebo párky a pečieme ich v rúre 25 minút do hneda. Medzitým si v panvici zohrejeme olej a opražíme cibuľu do mäkka 5 minút. vyberieme jadrá z jabĺk a nakrájame ich na tenké plátky. V druhej panvici si zohrejeme maslo a opražíme na ňom jablká do hneda. Do hrnca dáme cibuľu, jablká, paradajkový pretlak, víno a privedieme do varu. Potom k tomu pridáme klobásu, fazuľky, soľ a čierne korenie a varíme 5 minút. pridáme gulášové korenie a podávame. Servírujeme s chlebíkom alebo zemiakmi.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedTyp Kuchyne:
AnglickáSpôsob prípravy:
Varené