Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Pripravte si mleté mäso na iný spôsob. Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú zaujímavé jedlo, ktoré zachutí spolu s cestovinou.

Potrebujeme:

750 g mletého bravčového mäsa
150 g ryže
350 ml paradajkového pretlaku
kryštálový cukor
mletá červená paprika
celé čierne aj nové korenie
mleté čierne korenie
bobkový list
cesnak
cibuľa
klinčeky
práškový cukor
polohrubá múka
maslo
olej
soľ

Hodnotenie: 3.6 z 5. Celkom 26 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

06A85hriZvw

Postup

  • autor:

Ryžu si prepláchneme vo vode, osolenú opražíme na oleji a zalejeme vodou, aby sa uvarila.
Paradajkovú omáčku si urobíme prevarením vývaru z celého čierneho aj nového korenia, bobkového listu a cibule s paradajkovým pretlakom a vývarom z polievky (príp. doliatím vody). Dochutíme soľou, práškovým a kryštálovým cukrom.
Mleté mäso premiešame s ryžou, s korením, so soľou a s vajcom. Vytvarujeme guličky, zľahka ich obalíme v múke a vložíme do vriacej paradajkovej omáčky na cca 15-20 minút.
Uvarené guľky vyberieme, naukladáme na plech a vo vyhriatej rúre chvíľu dopečieme. Omáčku dochutíme prelisovaným cesnakom a zahustíme zápražkou (opražená múka na masle a premiešaná s trochou vody). Krátko povaríme a odstavíme z ohňa.