Francúzska pečeňová pochúťka
Potrebujeme:
1 cibuľa, 30 g masti, 150 g teľacej alebo bravčovej pečene, 4 menšie šampiňóny, 4 vajcia, zelená petržlenová vňať, 4 menšie krajce chleba, 1 rajčiak, soľ.
Cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme na masti, pridáme rozotrenú pečeň a šampiňóny pokrájané na malé plátky. Všetko spolu opražíme a krátko podusíme. Potom pridáme rozšľahané vajcia, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno a za občasného miešania necháme stuhnúť. Chlieb opečieme z obidvoch strán, natrieme pripravenou pochúťkou, ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou, plátkami rajčiaka a podľa chuti osolíme. Podávame horúce. Namiesto bravčovej alebo teľacej pečene môžeme do predjedla dať pokrájané údené mäso alebo šunku. V takomto prípade pridáme aj 1lyžicu sterilizovaného zeleného hrášku.
Kategória:
Teľacie mäsoDruh mäsa:
TeľacieChod:
ObedTyp Kuchyne:
FrancúzskaSpôsob prípravy:
Dusené