Bravčové guľôčky s mätou



Potrebujeme:
500g mletého bravčového mäsa
200g strúhanky
štipku mletého nového korenia
čerstvú mätu
1 vajce
200g strúhanky
štipku mletého nového korenia
čerstvú mätu
1 vajce
1 kapiu bez semien
100g vlašských orechov
soľ
čierne mleté korenie
100g vlašských orechov
soľ
čierne mleté korenie
Postup
- autor: pater929
V mise zmiešame mäso so strúhankou, novým korením, cesnakom a troškou nasekanej mäty. Osolíme, okoreníme podľa chuti a pridáme ešte jedno rozšľahané vajce. Z tejto masy formujeme guľôčky. Na panvici si rozohrejeme olej, na ktorom tieto guľky opečieme do hneda, dierkovanou naberačkou ich povyberáme na utierku a necháme odkvapkať olej. Do tohto oleja pridáme kapiu nakrájanú nadrobno a pražíme ju asi 2 - 3 minúty, len nech nestratí farbu. Zalejeme celé trochou vody alebo vývarom a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme podľa chuti a necháme zovrieť. Neskôr pridáme guľky a spolu varíme 7 - 10 minút. Pridáme zvyšnú mätu a orechy. Spolu varíme ešte 3 minúty. Podávame s ryžou alebo tiež s dlhými čínskymi rezancami.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Varené