Karfiol na spôsob mozočku (bezlepková, bez mlieka, sóje)
Karfiol sa dá pripraviť na spôsob mozočku. Karfiol na spôsob mozočku je jednoduchý na prípravu a určite zachutí.
Potrebujeme:
1 karfiol
1 cibuľu
olej
1 cibuľu
olej
150 g šampiňónov
soľ
3 vajcia
soľ
3 vajcia
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Karfiol rozobraný na malé ružičky krátko povaríme, scedíme, popučíme vidličkou. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájané šampiňóny a krátko podusíme. Pridáme popučený karfiol, soľ, vajcia a miešame, pokým vajcia nestuhnú. (Ak nemáme šampiňóny, udusíme na cibuľke len karfiol a zalejeme vajcami). Podávame s bezlepkovým chlebom a zeleninou (paradajkami, paprikou, uhorkou) alebo so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
DusenéDiéta:
Bezlepková