Karfiol na spôsob mozočku (bezlepková, bez mlieka, sóje)

Karfiol sa dá pripraviť na spôsob mozočku. Karfiol na spôsob mozočku je jednoduchý na prípravu a určite zachutí.

Potrebujeme:

1 karfiol
1 cibuľu
olej
150 g šampiňónov
soľ
3 vajcia

Hodnotenie: 4 z 5. Celkom 4 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Karfiol rozobraný na malé ružičky krátko povaríme, scedíme, popučíme vidličkou. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájané šampiňóny a krátko podusíme. Pridáme popučený karfiol, soľ, vajcia a miešame, pokým vajcia nestuhnú. (Ak nemáme šampiňóny, udusíme na cibuľke len karfiol a zalejeme vajcami). Podávame s bezlepkovým chlebom a zeleninou (paradajkami, paprikou, uhorkou) alebo so zemiakmi a zeleninovým šalátom.